"Zdrav za 5" - Edukativno predavanje u OŠ "A.N.Gostovinski"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/04/8c-i-8d-23042014.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu Komponente I. projekta „Zdrav za 5“ u utorak, 22. i srijedu 23. travnja, policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave održale su predavanje na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ za 89 učenika osmih razreda OŠ „Antun  Nemčić Gostovinski“ u  Koprivnici. 

Učenicima je prezentiran način provođenja projekta „Zdrav za 5“, a kroz kratak presjek provedenih aktivnosti u sklopu Komponente II. prošle školske godine i rezultate ulaznog anketiranja njihovih vršnjaka vezano uz problematiku ovisnosti o alkoholu, nastojalo im se objasniti ciljeve projekta. 

U daljnjem predavanju na primjerima iz medija i policijske prakse nastojala se skrenuti pažnja na kaznenopravne posljedice zlouporabe alkohola.

Također, predočeni su primjeri pojedinih kaznenih djela počinjenih pod utjecajem alkohola, narušavanja javnog reda i mira, posljedice konzumacije alkohola u prometnim nesrećama.

Na primjeru narušavanja javnog reda i mira djeteta od 15 godina pod utjecajem alkohola, prikazan je tijek postupanja policije i suda, te u konačnici i utjecaja takovog događaja na budućnost.



Stranica