"Zdrav za 5" - predavanje u Ferdinandovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/11/Ferdinandovac.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 21. studenoga, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika održala je predavanje za 16 učenika 8. Razreda u OŠ „Ferdinandovac“.   

Tema predavanja je bila„Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola i droga“ u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“ koji se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a aktivnost se provodila povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. 

Kroz brojne primjere iz prakse i primjere koji su praćeni medijski, učenike se upoznalo s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola i droga. Na primjerima prekršaja narušavanja javnog reda i mira, raznih kaznenih djela, prometnim nesrećama, a sve pod utjecajem alkohola, nastojalo se učenicima približiti postupanje policije i u konačnici predočiti, kako se takvi događaji održavaju na njihovu budućnost i budućnost njihovim bližnjih.

Kroz praktične primjere učenici su upoznati sa zakonskim odredbama koje se odnose na zlouporabu alkohola/droga kroz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakon o suzbijanju zlouporabe droga.             

Na kraju predavanja, učenicima su prezentirane provedene aktivnosti u sklopu Komponente II. projekta „Zdrav za 5“, a koje se odnose na radionice na otvorenom prostoru –  kroz zajedničko druženje kao alternativa svim oblicima ovisnosti.



Stranica