"Zdrav za 5" - Predavanje u OŠ "Koprivnički Bregi"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/kopr.bregi.2.12.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 2. prosinca, policijski službenici Policijske uprave održali su predavanje u OŠ „Koprivnički Bregi“. Predavanje je održano za 20 učenika osmog razreda u prisutnosti razrednice i pedagoginje. 

Predavanje je odrađeno u sklopu projekta „Zdrav za pet“ koji se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te očuvanje i zaštitu okoliša. Tema predavanja bila je „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“, a aktivnost je ujedno provedena i povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. 

Na početku predavanju učenici se upoznati s načinom provedbe Projekta „Zdrav za 5“ i do sada provedenim aktivnostima, te rezultatima anonimnog anketiranja učenika 8. razreda tijekom pretprošle školske godine.

Policijski službenici učenicima su prezentirali problematiku zlouporabe alkohola kroz primjere iz medija - upoznalo ih se s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola kod počinjenja prekršaja i kaznenih djela: uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja u obitelji, posljedice prilikom sudjelovanja u prometu na cestama.

Također ih se, kroz primjere iz policijske prakse, upoznalo sa zakonskim odredbama i štetnim posljedicama koje može prouzročiti alkohol.



Stranica