"Zdrav za 5" - Predavanje učenicima u Kunovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2015/01/Zdrav.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 16. siječnja, policijski službenici Ureda načelnika održali su predavanje za 15 učenika 8. razreda Osnovne škole „Koprivnički Ivanec“ u Kunovcu. 

Tema predavanja bila je „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“.

Učenici su upoznati s načinom provedbe projekta i njegovim ciljevima. Predočeni su im rezultati anonimnog anketiranja njihovih vršnjaka pretprošle školske godine vezani uz zlouporabu alkohola.

Na primjerima iz policijske prakse i primjere iz medija upozorilo ih se na štetne posljedice konzumacije alkohola. Prikazani su im primjeri činjenja prekršaja i kaznenih djela kao što su uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira, činjenje prekršaja u sudjelovanju u prometu na cestama, nasilnička ponašanja u obitelji.

Na konkretnom primjeru iz medija narušavanja javnog reda i mira od strane 15.-godišnjeg djeteta pod utjecajem alkohola, učenicima se pojasnio postupak policije u takvim slučajevima i kako to utječe na njihovu budućnost. 

Također, upoznati su sa zakonskim odredbama koje se odnose na zlouporabu alkohola/droga: Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakon o suzbijanju zlouporabe droga.



Stranica