Žena prevarena u namjeri realizacije zajma

Slika /ikone/novac.jpg

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve

Foto: Ilustracija

Prijevara

Oštećena 69-godišnjakinja s koprivničkog područja putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatim osobama koje su ponudile zajam te su za realizaciju zajma tražile u više navrata da uplati novac. Nakon uplate više tisuća kuna, oštećena nije dobila zajam. 

Dobro je podsjetiti
 
Internet prijevare

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Ne šaljite novac nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu.Dobro razmislite: ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, vjerojatno nije.

Također, osobne podatke ne dajte putem telefona bez obzira na to kako se netko predstavlja: kao djelatnik Vaše banke, predstavnik socijalne skrbi, teleoperater, osoba koja nudi unosan posao ili kredit.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon