Koprivnica: Predavanje u COOR Podravsko sunce

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/NSKcPodSunce2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 16. ožujka, policijski službenici Ureda načelnika PU koprivničko-križevačke, sukladno prethodnom dogovoru, održali su edukativno predavanje u sklopu projektnih aktivnosti, „NISI SAM“, pri Centru za odgoj i obrazovanje „Podravsko sunce“.

Edukacija je održana za 20 roditelja, djece, polaznika viših razreda osnovne škole, tematike vršnjačkog nasilja, seksualne zlostave djece i maloljetnika, nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija, novih medija, uz konkretne primjere iz prakse, podatke kome se obratiti ukoliko dođu do određenih saznanja ili uoče problematiku, kako prepoznati znakove zlostave kod djece.

Roditelji su upoznati s činjenicom te su prihvatili da će njihova djeca biti također educirana, u vidu interaktivnih radionica, uz suradnju sa profesoricom informatike i matematike.
 

Samom su predavanju bili nazočni i djelatnici ustanove, ravnateljica i profesorica matematike i informatike.

Slijede daljnji dogovori, konkretniziranje aktivnosti, za djecu, učenike, uz suradnju s profesoricom informatike, kako bi se prilagodila tematika i sadržaj za djecu s poteškoćama u razvoju. Na radionicama će se s djecom proraditi vršnjačko nasilje i nasilje putem Interneta, uputiti ih kako da se zaštite od opasnosti na društvenim mrežama, što su to osobni podaci i dr.     
 



Stranica