Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 16. do 18. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 18. ožujka,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna  s ozlijeđenim osobama u kojima su dva sudionika lakše ozlijeđena.

Policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, vožnju neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala te kretanje pješaka.

Utvrđena su 152 prometna prekršaja, od čega 51 prekoračenje ograničenja brzina kretanja, 24 oduzimanja prednosti prolaska, 15 vožnji pod utjecajem alkohola, 12 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisna pretjecanja, četiri  tehničke neispravnosti vozila,četiri isteka tehničkog pregleda, tri nepropisna korištenja mobitela i dr.

Iz prometa su isključena četiri vozila i 17 vozača, a utvrđena su i dva prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 17. ožujka,   u 2.10 sati u Ulici 1. Svibnja u Đurđevcu kada je 43 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u subotu, 17. ožujka, u 15.40 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 126 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h.

U posebnim prostorijama do otrježnjenja je zadržano sedam osoba a dvije osobe su uhićene. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.



Stranica