Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 12. do 18. ožujka 2012.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 27 kaznenih djela, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta i 12 kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno devet fizičkih i dvije pravne osobe.

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
    
U proteklom tjednu zabilježeno je 27 kaznenih djela, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta i 12 kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta.
Kazneno je prijavljeno devet fizičkih i dvije pravne osobe.
Razriješena su tri kaznena djela iz ranijih razdoblja a prijavljene su četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja, od čega dvije tučnjave, drsko ponašanje i dva prekršaja omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika.
Prekršajno je prijavljeno šest osoba.
Utvrđen je i prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima a prijavljene su četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je deset prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Nije bilo teških tjelesnih ozljeda a lakše su ozlijeđeni vozač osobnog automobila,  vozač motocikla i putnik.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na poljoprivrednim i šumskim površinama u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba već je pričinjena materijalna šteta koja se utvrđuje. Također, zabilježeno je i 16 požara bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 13 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je 14 osoba.
Zatečena su dva maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.



Stranica