Redovno tjedno statističko izvješće za razdoblje od 13. do 19. srpnja 2009.g.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu evidentirano je 41 kazneno djelo, od čega 16 iz oblasti općeg kriminaliteta, 23 kaznena djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz ostalih oblasti.


STANJE KRIMINALITETA
                                              
            U proteklom tjednu evidentirano je 41 kazneno djelo, od čega 16 iz oblasti općeg kriminaliteta, 23 kaznena djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz ostalih oblasti.
            Kazneno je prijavljeno 15 počinitelja.
            Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koje je prijavljen jedan počinitelj.
                                                                                   
STANJE JAVNOG REDA I MIRA
 
            Protiv javnog reda i mira evidentirano je 15 prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjava, dva drska ponašanja, pet prekršaja svađe ili vike, omalovažavanje i vrijeđanje službenih osoba, prekršaj prosjačenja, prekršaj davanja pića pijanim osobama i dva prekršaja odavanja pijanstvu na javnom mjestu.
            Prekršajno je prijavljeno 18 počinitelja.
                       
STANJE SIGURNOSTI PROMETA
 
            Evidentirano je 19 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća sa poginulom osobom, osam sa ozlijeđenim osobama i deset sa materijalnom štetom. Smrtno je stradala putnica na motociklu. Tjelesne ozljede zadobilo je deset osoba. Teške tjelesne ozljede zadobili su vozač motocikla, vozač osobnog automobila i dva putnika, dok su tri vozača osobnih automobila, vozač bicikla, vozač traktora i vozač mopeda zadobili lake tjelesne ozljede.

ZAŠTITA OD POŽARA
 
            U proteklom tjednu evidentirana su dva požara na prometnim sredstvima, dva požara na građevinama i požar na poljoprivrednoj površini sa ukupnom procijenjenom materijalnom štetom od 223 000 kuna, te jedan požar bez štete.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
            Djelatnici policije Pu koprivničko-križevačke poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv 13 osoba, dok su prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje zatečene četiri osobe mlađe od 16 godina.


Stranica