Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2009/07/INFOAlkohol18.7.Djurdjevac.jpg

Tijekom vikenda, od 17. do 20. srpnja 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 178 prometnih prekršaja, od čega 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, deset prekršaja upravljanja vozilom

Tijekom vikenda, od 17. do 20. srpnja 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 178 prometnih prekršaja, od čega 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, deset prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), tri prekršaja upravljanja pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 15 nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam nekorištenja zaštitne kacige.
Iz prometa su isključena 32 vozača i deset vozila. 16 osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Desetorica vozača višestrukih recidivista u prometu uhićeni su i dovedeni Prekršajnim sudovima u Koprivnici i Križevcima.
 
Najveća alkoholiziranost zabilježena je u subotu, 18. srpnja, u 22.55 sati na Šoderici gdje je 43 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,61 g/kg .
 
Najveće prekoračenje dopuštenih brzina zabilježeno je također u subotu, oko 0.40 sati u Kenđelovcu, gdje je 25 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 108 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 70 km/h. 

Kroz provedbu pojačanih aktivnosti, osim represivnog djelovanja izraženo je i čisto preventivno djelovanje. Naime, na ulazu u ugostiteljski objekt u Križevcima, koji je izrazito okupljalište mladih te ispred Policisjke postaje i poslovnog centra na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu, postavljene su INFO točke na kojjima su policijski službenici za prometnu preventivu odgovarali na pitanja iz domene prometa. Veći broj posjetitelja koji su pristigli svojim vozilima podvrgnuli su se i ispitivanju alkoholiziranosti pomoću alkometra.
Ispitanicima kod kojih nije utvrđen alkohol, podijeljen je prigodni promidžbeni materijal - privjesci za ključeve, blokovi za pisanje i dr.


Stranica