Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2009/07/akcija_alkohol_I.jpg

Tijekom vikenda, od 24. do 27. srpnja 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 142 prometna prekršaja

Tijekom vikenda, od 24. do 27. srpnja 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 142 prometna prekršaja, od čega 28 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, deset prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), 11 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet nekorištenja zaštitne kacige.

Iz prometa su isključena 34 vozača i 14 vozila. Tri osobe su dovedene u prostorije policije i smještene u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Dva vozača višestrukih recidivista u prometu uhićeni, od kojih je jedan doveden Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 26. srpnja, u 21.05 sati u Čabrajima gdje je 55 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,36 g/kg .

Kroz provedbu pojačanih mjera noću subotu na nedjelju je provedena akcija nadzora alkoholiziranosti vozača na području Postaje prometne policije Koprivnica. Osim izraženog represivnog djelovanja, akciju je karakteriziralo i preventivno djelovanje. Nadziranim vozačima policijski službenici su dijelili promidžbene letke sa savjetima i upozorenjima na okolnosti vožnje pod utjecajem alkohola i njenog utjecaja na sigurnost prometa. 


Stranica