Redovno tjedno statističko izvješće za razdoblje od 20. do 26. srpnja 2009.g

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu evidentirana su 23 kaznena djela, od čega 21 iz oblasti općeg kriminaliteta, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa.

 STANJE KRIMINALITETA
                                            
          
U proteklom tjednu evidentirana su 23 kaznena djela, od čega 21 iz oblasti općeg kriminaliteta, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa.
          
Kazneno je prijavljeno devet počinitelja.
                                                                                               
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

           Protiv javnog reda i mira evidentirano je 20 prekršaja, od čega pet prekršaja tučnjava, dva drska ponašanja, četiri prekršaja svađe ili vike, prekršaj prosjačenja, dva prekršaja davanja pića pijanim osobama, tri prekršaja odavanja pijanstvu na javnom mjestu, dva držanja životinja bez nadzora i jedan prekršaj odgovornosti roditelja za prekršaj maloljetnika.
          
Prekršajno su prijavljena 33 počinitelja.
                       
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

           Evidentirano je 27 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća sa poginulim osobama, devet sa ozlijeđenim osobama i 17 sa materijalnom štetom. Smrtno su stradali vozač osobnog automobila i putnik. Tjelesne ozljede zadobilo je deset osoba. Teške tjelesne ozljede zadobili su vozač motocikla i vozač osobnog automobila, dok su vozač osobnog automobila, dva vozača bicikla, dva vozača traktora, dva vozača mopeda i vozač teretnog automobila zadobili lake tjelesne ozljede.

ZAŠTITA OD POŽARA

           U proteklom tjednu evidentirani su požar na prometnom sredstvu i dva požara na poljoprivrednim površinama sa procijenjenom materijalnom štetom od 17 000 kuna, te jedan požar bez štete.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
            Djelatnici policije PU koprivničko-križevačke poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv 20 osoba, dok su prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje zatečene tri osobe mlađe od 16 godina.


Stranica