Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 21. kolovoza do 24. kolovoza 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 151 prometnih prekršaja

    Tijekom vikenda, od 21. kolovoza do 24. kolovoza 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 151 prometnih prekršaja, od čega 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, 31 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita), 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.
  
  Iz prometa je isključeno 43 vozača i 8 vozila. 17 osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Pet vozača koji su višestruki recidivisti u prometu uhićeni su i dovedeni na Prekršajni sudu u Koprivnici i Križevcima.

    Najveća alkoholiziranost zabilježena je u petak, 21. kolovoza, u 13,00 sati u Križevcima gdje je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,72 g/kg.
 


Stranica