Prometna nesreća s poginulom osobom u mjestu Pofuki

U srijedu, 27. kolovoza oko 12.00 sati, u mjestu Pofuki, 66-godišnji vozač iz mjesta Pofuki upravljao je neregistriranim traktorom marke „IMT 533“ za koji je bila priključena laka prikolica domaće izrade, na kojoj su se kao putnici prevozili 49-godišnjakinja, 41-godišnjak, 50-godišnjak iz mjesta Pofuki i 17-godišnjak iz Zagreba

    U srijedu, 27. kolovoza oko 12.00 sati, u mjestu Pofuki, 66-godišnji vozač iz mjesta Pofuki upravljao je neregistriranim traktorom marke „IMT 533“ za koji je bila priključena laka prikolica domaće izrade, na kojoj su se kao putnici prevozili 49-godišnjakinja, 41-godišnjak, 50-godišnjak iz mjesta Pofuki i 17-godišnjak iz Zagreba. Krećući se kroz mjesto Pofuke u pravcu županijske ceste broj 2175, dolaskom na nizbrdicu a poradi ne držanja traktora što bliže desnom rubu kolnika i na dovoljnoj udaljenosti od istog, 66-godišnji vozač izgubio je nadzor nad traktorom te je došlo do nekontroliranog kretanja traktora i lake prikolice, a zatim slijetanja i prevrtanja u dvorište i udara u gospodarski objekat obiteljske kuće kbr.110

    U prometnoj nesreći smrtno je stradala 49-godišnja putnica na lakoj prikolici, dok su teške tjelesne ozljede zadobili vozač traktora i dvoje putnika na lakoj prikolici, koji su prevezeni vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Križevcima u Opću bolnicu u Koprivnici.

    Očevidne radnje izvršili su policijski službenici Policijske postaje Križevci te je tom prilikom u vremenu od 12,50 do 14,00 sati bio zatvoren promet za sva vozila kroz mjesto Pofuki.

    Protiv 66-godišnjeg vozača traktora slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu poradi kaznenog djela izazivanje prometne nesreće.

 
 


Stranica