Predavanja učenicima prvih razreda

Slika PU_KK/vijesti/2009/09/predavanje1razred.jpg

Početkom mjeseca rujna i početkom nove školske godine započela je i preventivna akcija „Djeca, prijatelji u prometu“. Akcija je usmjerena na djecu prvih razreda osnovnih škola koji po prvi puta samostalno sudjeluju u cestovnom prometu.

Početkom mjeseca rujna i početkom nove školske godine  započela je i preventivna akcija „Djeca, prijatelji u prometu“. Akcija je usmjerena na djecu prvih razreda osnovnih škola koji po prvi puta samostalno sudjeluju u cestovnom prometu.


Akcija se provodi na način da policijski službenici ove Policijske uprave provode kratka edukativna predavanja u prvim razredima osnovnih škola. Predavanjima se djecu educira o sigurnom kretanju pješaka, vožnji biciklom, značenju svjetala semafora, znacima što ih policijski službenici daju prilikom regulacije prometa te o vožnji u automobilu. Poseban naglasak se stavlja na korištenje nogostupa, korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, te vožnje na stražnjem sjedalu u automobilu.

Do danas su održana predavanja u 38 prvih razreda osnovnih škola na području županije. Do sad su održana predavanja u prvim radzredima osnovnih škola i njihovih područnih razrednih odjeljenja u Đurđevcu, Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu, Sirovoj Kataleni, Kozarevcu, Prugovcu, Suhoj Kataleni, Reki, Starigradu, Bakovčicama, Kunovcu, Sokolovcu, Srijemu, Velikoj Mučnoj, Velikom Botinovcu, Rasinji, Kutnjaku, Kuzmincu, Subotici Podravskoj, Velikom Pogancu, Drnju, Peterancu, Hlebinama, Sigetcu, Torčecu, Novigradu Podravskom, Plavšincu, Delovima, Goli, Gotalovu, Novački, Otočki, Ždali, Legradu, Selnici Podravskoj, Koprivničkim Bregima i Glogovcu.

Polaznike prvih razreda, osim učitelja i ravnatelja, dočekali su i  zaželjeli im uspješnu školsku godinu i sigurno sudjelovanje u prometu, policijski službenici za preventivu cestovnog prometa, a održane su i demonstracija sigurnog kretanja pješaka.

Održana su 3 sastanka-predavanja roditeljima djece prvih razreda OŠ „Lj. Modec“ u Križevcima, OŠ Sv. P. Orehovec i Kalnik, te 1 predavanje roditeljima djece dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Koprivnici. Roditeljima je na predavanjima posebno skrenuta pozornost na opasnosti nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnje djece na prednjim sjedalima i  nekorištenja dječjih sjedalica u automobilu.  

Također su održana i 3 predavanja u dječjim vrtićima u Đurđevcu i Koprivnici.

Do kraja mjeseca održati će se predavanja u svim preostalim prvim razredima osnovih škola i sastanci s njihovim roditeljima.


Stranica