Aktivnosti u provedbi akcije "Djeca, prijatelji u prometu"

Slika PU_KK/vijesti/2009/09/SigurnoivjestouprometuKz.jpg

Kroz provedbu akcije „Djeca, prijatelji u prometu“, u dogovoru s ravnateljima škola i prosvjetno-pedagoškim službama, održana su edukativna predavanja u 22 osnovne škola s pripadajućih 58 područnih razrednih odjeljenja na području županije.

Kroz provedbu akcije „Djeca, prijatelji u prometu“, u dogovoru s ravnateljima škola i prosvjetno-pedagoškim službama, održana su edukativna predavanja u 22 osnovne škola s pripadajućih 58 područnih razrednih odjeljenja na području županije. Predavanja su održana u 167 razreda, od čega 101 prvih razreda, 46 drugih razreda, 8 trećih razreda i 12 četvrtih razreda, a prisustvovaloim je 1 689 djece, od čega 1 180 polaznika prvih razreda, 398 polaznika drugih razreda, 31 polaznik trećih razreda i 80 polaznika četvrtih razreda osnovnih škola.

U predavanjima djeca su upoznata sa načinom kretanja pješaka i biciklista, uređajem za davanje svjetlosnih znakova, znacima što ih koriste policijski službenici prilikom fizičke regulacije prometa te ponašanju u školskim autobusima. Tom prilikom djeci je podijeljen promidžbeni materijal – kemijske olovke, reflektirajuće naramenice i edukativna bojanka „Djeca, prijatelji u prometu“ koju je izradila ova Policijska uprava, a čije tiskanje je financirala Koprivničko-križevačka županija.

Policijski službenici za preventivu u cestovnom prometu prisustvovali su roditeljskim sastancima roditelja djece prvih razreda sedam osnovnih škola i tom prilikom upoznali roditelje o načinu sigurnog sudjelovanja njihove djece u prometu. Roditeljskim sastancima prisustvovalo je 285 roditelja.

Tijekom mjeseca rujna održana su predavanja i u osam dječjih vrtića, kojima je prisustvovalo 219 djece., a u dva dječja vrtića održani su i roditeljski sastanci kojima je prisustvovalo 49 roditelja djece predškolske dobi.

Predstavnici medija kroz svoja sredstva priopćavanja pratili su i građanima predočili provedebu pojedinih aktivnosti.

U sklopu akcije „Djeca – prijatelji u prometu“, dana 05. rujna 2009. g. održana je akcije „Sigurno i vješto u prometu“, u suradnji s HAK-om, na Zrinskom trgu u Koprivnici, na Trgu sv. Jurja u Đurđevcima i Trgu A. Nemčića u  Križevcima održale su prezentacije policijske opreme, tehnike i vozila, te su tom prigodom dijeljeni promidžbeni materijali koji se odnose na sudjelovanje djece u prometu kemijske olovke, informativke, letci – krugovi za bicikliste i pješake, privjesci).

U sklopu manifestacije "Europski tjedan kretanja" na Zrinskom trgu u Koprivnici i na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu dana 22. 09. 2009. g.  održane  su  prezentaciju policijske opreme, tehnike i vozila koji se koriste u nadzoru prometa, te su tom prigodom dijeljeni promidžbeni materijali s naglaskom na sudjelovanju djece u prometu (kemijske olovke, informativke, letci – krugovi za bicikliste i pješake, privjesci).

Dana 22. i 23. rujna 2009. g. u Domu mladih u Koprivnici za djecu prvih razreda osnovnih škola „Braća Radić“, „Antun Nemčić Gostovinski“ i „Đuro Ester“ održana je u organizaciji Odjela policije i PPrP Koprivnica predstava na kojoj su djeci kroz ples i pjesmu objašnjeni osnovni pojmovi o prometu i njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu. Djeci prvih razreda, pjesmice su pjevala i recitirala, te plesala djeca dječjeg vrtića „Tratinčica“ grupa „Pužići“.

Povodom Dana policije dana 29. rujna 2009. g. na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu, na Zrinskom trgu u Koprivnici i na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima održane su prezentacije rada prometne policije, kojom prilikom su djeci prvih razreda osnovnih škola i predškolskim grupa dječjih vrtića, koji su posjetili izložbu, ponovno održana predavanja o sigurnom sudjelovanju u prometu, te su podijeljeni promidžbeni materijali kemijske olovke, informativke, letci – krugovi za bicikliste i pješake, privjesci).
Također, u sklopu obilježavanja Dana policije, u danu otvorenih vrata Policijsku upravu posjetilo je 14 predškolskih grupa iz devet dječjih vrtića te učenici četiri razreda osnovnih škola i dva područna razredna odjeljenja, odnosno 542 djeteta. Tom prilikom djeca su upoznata sa sigurnim sudjelovanjem u prometu te su im podijeljeni preventivni materijali.

Tijekom mjeseca rujna u funkciju su stavljene školske prometne jedinice OŠ „Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom i OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici.

Stranica