Tjedno stanje sigurnosti za razdoblje od 02. do 08. studenog 2009.g.

U proteklom tjednu evidentirana su 24 kaznena djela, od čega 16 iz oblasti općeg kriminaliteta, tri iz maloljetničkog kriminaliteta, tri iz droga i dva iz prometa. Prijavljeno je 20 osoba. Iz ranijih perioda razriješena je jedna krađa i prijavljena je 1 osoba.

STANJE KRIMINALITETA                                        

     U proteklom tjednu evidentirana su 24 kaznena djela, od čega 16 iz oblasti općeg kriminaliteta, tri iz maloljetničkog kriminaliteta, tri iz droga i dva iz prometa. Prijavljeno je 20 osoba. Iz ranijih perioda razriješena je jedna krađa i prijavljena je 1 osoba.                                                                                      

STANJE JAVNOG REDA I MIRA
 
      Protiv javnog reda i mira evidentirano je 14 prekršaja, od čega četiri prekršaja svađe ili vike, dva prekršaja tučnjave, tri prekršaja drsko ponašanje, tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, jedan prekršaj držanje životinja bez nadzora i jedan prekršaj lažno predstavljanje. Prekršajno je prijavljeno 19 osoba.
                       
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

      Evidentirano je 18 prometnih nesreća, od čega dvije sa poginulom osobom, tri sa ozlijeđenim osobama i 13 sa materijalnom štetom. Smrtno su stradala dva pješaka, teške ozljede zadobio je jedan vozač mopeda, dok su lake povrede zadobila sva vozača osobnih automobila i dva putnika u vozilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

     U proteklom tjednu evidentirano je četiri požara, od čega 2 na prevoznim sredstvima i dva ostala (tepih i el.sušilo za ruke). Materijalna šteta procjenjuje se na 13.700,00 kn kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

   Djelatnici policije PU koprivničko-križevačke poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv 12 osoba, dok su prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje zatekli dvije osobe mlađe od 16 godina.

 


Stranica