Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 06. studeni do 09. studeni 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 127 prometnih prekršaja, od čega 12 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina,

  Tijekom vikenda, od 06. studeni do 09. studeni 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 127 prometnih prekršaja, od čega 12 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 1 prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

    Iz prometa je isključeno 36 vozača i 5 vozila. U prostorije policije dovedeno i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava 16 osoba. Četiri vozača koji su višestruki recidivisti u prometu uhićeni su i dovedeni na Prekršajni sudu u Koprivnici i Križevce.

    Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 08. studenog, u 01,25 sati u Koprivnici gdje je 53-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg.


Stranica