Tijekom vikenda poginula dva pješaka

U nedjelju, 08. studenoga oko 16,55 sati 41–godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom marke „Seat Cordoba“, varaždinskih registarskih oznaka kroz mjesto Selnica Podravska, krećući se Županijskom cestom br. 2076, u pravcu mjesta Mali Bukovec

U nedjelju, 08. studenoga oko 16,55 sati 41–godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom marke „Seat Cordoba“, varaždinskih registarskih oznaka kroz mjesto Selnica Podravska, krećući se Županijskom cestom br. 2076, u pravcu mjesta Mali Bukovec.
Dolaskom do kbr. 6 u mjestu Selnica Podravska, zbog neprilagođene brzine kretanja atmosferskim uvjetima na cesti (noć, kolnik mokar od kiše, slaba vidljivost), došlo je do naleta na pješaka S.D.(1940), koji se kretao središnjim dijelom prometnog traka.
U prometnoj nesreći pješak je smrtno stradao na mjestu događaja.
Vozač osobnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola.
Očevid na mjestu događaja je obavio istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici uz nazočnost zamjenika Županijske državne odvjetnice u Koprivnici.
Zbog navedene prometne nesreće i vršenja očevida bio je zatvoren dio ŽC br. 2076 u Selnici Podravskoj dana 08.11.2009. od 17,35 do 19,30 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.
Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.
 
 
U petak, 06. studenoga oko 17,55 sati 33–godišnji hrvatski državljanin upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg i za vrijeme kad mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije osobnim vozilom marke „Opel“ krećući se Koprivničkom ulicom u mjestu Koprivnički Ivanec u smjeru grada Koprivnice.
Dolaskom do kbr. 10 zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima na kolniku (noć, mokar kolnik), došlo je do naleta vozila na pješakinju A.F.(1932), koja je prelazila kolnik.
Tom prilikom pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula u Općoj bolnici u Koprivnici dana 08.11.2009. godine u 13,30 sati.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje u ovoj PU do prestanka djelovanja opojnog sredstva, temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona, te je uhićen i priveden dežurnom sucu Prekršajnog suda u Koprivnici koji mu je odredio zadržavanje od 15 dana u zatvoru u Bjelovaru, gdje je prepraćen po policijskim službenicima ove PU.  
Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće“ i „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Stranica