Otkriven ilegalni laboratorij za umjetni uzgoj marihuane

Slika PU_KK/vijesti/2009/11/Laboratorij.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Danas, 29. studenog 2009. godine policijski službenici Odjela kriminalističke policije i Policijske postaje Koprivnica ove Policijske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1959.)  sa područja Međimurske županije, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i teške krađe provaljivanjem.


Osnovano se sumnja da je osumnjičeni tijekom 2009. godine jednu prostoriju iznajmljene kuće na području Općine Novigrad Podravski, opremio uređajima za laboratorijski uzgoj te u kontroliranim uvjetima neovlašteno proizvodio opojnu drogu marihuanu („skunk“).

Temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici izvršene su pretrage osobe, kuće i  osobnog  automobila koje koristi osumnjičenik te je u kući pronađena i oduzeta oprema laboratorija za unutarnji uzgoj marihuane (10 svjetlećih lampi, uređaj za regulaciju topline i vlažnosti zraka, grijalice, ventilatori, termostati i tajmeri i dr.), 67 stabljika marihuane („skunk“) u uzgoju, visine 61 do 190 cm, četiri stabljike u sušenju, 27,9 g suhe i 367,2 g polusuhe marihuane („skunk“).

Također, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 22./23. rujna i 7./8. listopada provalio u trgovinu mješovite robe u Đelekovcu, vlasništvo V.F. (1957.), te 14./15. rujna 2009. godine u trgovinu mješovite robe u Subotici Podravskoj, vlasništvo D.K. (1965.), odakle je otuđio cigarete, prehrambene proizvode, pića, novac iz blagajni i druge razne predmete, oštetivši vlasnike za oko 86 000 kuna. Izvršenim pretragama pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa ovim kaznenim djelima te drugim kaznenim djelima na području okolnih Policijskih uprava.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Zlouporaba opojnih droga“ iz članka 173. Kaznenog zakona te „Teške krađe provaljivanjem“ iz članka 217. Kaznenog zakona osumnjičeni je danas doveden uz kaznenu prijavu Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.



Stranica