Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 18. do 24. siječnja

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 16 kaznenih djela, od čega šest iz oblasti općeg kriminaliteta, šest iz gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa. Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Foto: Ilustracija
STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega 15 iz oblasti općeg kriminaliteta, sedam iz gospodarskog kriminaliteta, pet kaznenih djela maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa. Kazneno su prijavljene 22 osobe.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja je prijavljen jedan počinitelj.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je sedam prekršaja, od čega prekršaj tučnjave, dvije svađe ili vike, dva omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika, davanje pića pijanim osobama i prekršaj odavanja pijanstvu na javnom mjestu. Prekršajno je prijavljeno deset osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 18 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 sa materijalnom štetom. Smrtno je stradala pješakinja. Nije bilo teških tjelesnih ozljeda, dok su lake tjelesne ozljede zadobila dva vozača osobnih automobila, vozač bicikla, vozač teretnog automobila i pet putnika.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinama sa do sada procijenjenom materijalnom štetom od oko 131 000 kuna, te jedan požar bez materijalne štete.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Djelatnici policije PU koprivničko-križevačke poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv deset osoba, dok su prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje zatečene dvije osobe mlađe od 16 godina.


Stranica