Predavanja policajaca u osnovnoj školi u Kalniku

Slika PU_KK/vijesti/2010/03/PredavanjeKz.jpg

U osnovnoj školi „Kalnik“ u ponedjeljak, 22. ožujka, započeo je ciklus edukativnih predavanja „Sudjelovanje djece i maloljetnika u prometu“ i „Nasilje u školi i asocijalna ponašanja djece i maloljetnika“, u organizaciji Policijske postaje Križevci.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
U osnovnoj školi „Kalnik“ u ponedjeljak, 22. ožujka, započeo je ciklus edukativnih predavanja „Sudjelovanje djece i maloljetnika u prometu“ i „Nasilje u školi i asocijalna ponašanja djece i maloljetnika“,  u organizaciji Policijske postaje Križevci.

Prvom predavanju nazočno je bilo 30 učenika 7. i 8. razreda s razrednicima.
 
U prvom dijelu predavanja policijski službenik  Željko Kemenović upoznao je učenike i učitelje o načinu sudjelovanja djece i maloljetnika u prometu, o stradavanju djece i maloljetnika u prometu te o pravilnom sudjelovanju djece i maloljetnika u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala i putnika u vozilima.
 
U drugom dijelu edukativnog predavanja policijski službenik Krešimir Sokač objasnio je pojam „nasilje u školi“ i pozvao učenike i učitelje da prijavljuju nasilnike kako bi se mogle poduzeti adekvatne mjere kako prema nasilniku tako i prema žrtvi. Učenici su također upoznati s odredbom članka 95. Obiteljskog zakona, odnosno sa o zabrani  zaticanja maloljetnih osoba na javnim mjestima u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje osobe od povjerenja i sa zabranom kupnje alkoholnih pića i davanja alkoholnih pića maloljetnim osobama. Učenici su upoznati i s negativnim pojavama konzumiranja opojnih droga.

Policijski službenici do kraja školske godine planiraju održati ovakva edukativna predavanja u 7. i 8. razredima svih osnovnih škola na području Policijske postaje Križevci, kako bi se povećala razina sigurnosti djece i maloljetnika u prometu i prometne kulture općenito, te kako bi se smanjila delikventna ponašanja djece i maloljetnika.




Stranica