Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2010/03/policajac_pise_kaznu.jpg

Tijekom vikenda, od 9. do 11. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 9. do 11. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.


Kontrolirano je 420 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 117 represivnih mjera, po prekršajima: alkohol – 23, brzina – 15, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17, upravljanje neregistriranim vozilom – 6, nepropisno parkiranje – 4,  nekorištenje zaštitne motociklističke kacige – 4, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 4, upravljanje prije stjecanja prava – 3, upravljanje za vrijeme zabrane – 1, i dr.


Iz prometa je isključeno 19 vozača i devet vozila. Privremeno je oduzeto šest vozačkih dozvola. Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 11. travnja, u 0.05 sati, kada je Z.J. (1964.) u ulici Nikole Tesle u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg alkohola. Smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Velika koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je i u subotu, 10. travnja, u 23.40 sati u ulici Seljačke bune u Kunovcu kod K.B. (1963.), koji je upravljao biciklom s koncentracijom od 2,30 g/kg alkohola u organizmu.


Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je dana u nedjelju, 11. travnja, u 15.40 sati  na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada je D.V. (1978.) upravljao osobnim automobilom brzinom od 97 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja prometnim znacima ograničena na 60 km/h.
 

Zatečeno je pet recidivista. U posebnoj prostoriji do otrježnjenja je zadržano 12 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićeno je šest osoba. Protiv uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tijekom provođenja pojačanih mjera zatečen je jedan vozač kako upravlja vozilom za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane. 

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je pet   prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo  tjelesne ozljede.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa, 10./11. travnja, od 22 do 6 sati na području Policijske uprave provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača. U akciji je kontrolirano je 197 vozača te je zatečeno 18 vozača motornih vozila pod utjecajem alkohola.


Stranica