Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2010/03/policajac_pise_kaznu.jpg

Tijekom vikenda, od 16. do 18. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 16. do 18. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. Tijekom provođenja pojačanih mjera korišteni su slijedeći uređaji za nadzor brzine: „Traffivision“, „Multanova“, laserski uređaji za nadzor brzine, predočnik brzine i makete Multanove.


Ukupno su kontrolirana 232 vozača i vozila, a ukupno su poduzete 134 represivne mjere, po prekršajima: nekorištenje sigurnosnog pojasa – 20, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 10, alkohol – 9, brzina – 9, pretovar vozila – 6, upravljanje neregistriranim vozilom – 4, nepropisno pretjecanje – 4,  upravljanje prije stjecanja prava – 2, upravljanje za vrijeme zabrane – 1, i dr.

Iz prometa je isključeno 12 vozača i 10 vozila. Privremeno je oduzeto šest vozačkih dozvola. Utvrđena su tri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 17. travnja, u 5 sati, kada je E.P. (1990.) u ulici Antuna Nemčića u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg alkohola. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja
zabilježeno je u nedjelju, 18. travnja, u 15.40 sati na zaobilaznoj cesti u Koprivnici, kada je M.A. (1948.) upravljao osobnim automobilom brzinom od 117 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja prometnim znacima ograničena na 70 km/h.

Zatečen je jedan recidivista. U posebnoj prostoriji do otrježnjenja je zadržana jedna osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićene su dvije osobe. Protiv jedne uhićene osobe proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjena kaznom zatvora, novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozač je po završetku prekršajnog postupka predan u zatvor u Bjelovaru. Tijekom provođenja pojačanih mjera zatečen je jedan vozač kako upravlja vozilom za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježena je  prometna nesreća s materijalnom štetom, uslijed neprilagođene brzine.


Stranica