Đurđevac: Preventivna akcija "Mopedima i motociklima sigurno u prometu"

Slika PU_KK/vijesti/2010/04/Plakat-Dju1.jpg
Foto: Pu koprivničko-križevačka
U četvrtak, 22. travnja, od 9 do 13 sati na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu, ispred Policijske postaje Đurđevac, provest će se preventivna akcija „Mopedima i motociklima sigurno u prometu“, u suorganizaciji Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac. 

Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a posebno populacije vozača mopeda i motocikala. Akcijom se poziva na povećani oprez u prometu, posebice na korištenje zaštitne kacige, poštivanja prometnih znakova i svih odredbi propisanih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Građanima će se ukazati na opasnosti koje se javljaju kao posljedica nepoštivanja prometnih propisa, predstaviti će se tehnička oprema i uređaji koje prometna policija koristi u svakodnevnom radu. Dijeliti će se promotivni materijali  u cilju prevencije i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu. Na  postavljenom poligonu vozači će moći testirati svoje vozačke sposobnosti.

Pozivamo sve zainteresirane vozače mopeda i motocikala, kao i sve građane, da podrže preventivnu akciju te na taj način doprinesu promicanju prometne kulture.
 


Stranica