Preventivna akcija "Dječje sjedalice"

Slika PU_KK/vijesti/2010/04/Sjedalice.jpg

Kako bi upozorili roditelje na važnost korištenja dječjih sjedalica pri prijevozu djece i sprječavanju njihovog stradavanja u prometu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je u razdoblju od 7. do 16. travnja provela preventivnu akciju nadzora dječjih sjedalica.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Kako bi upozorili roditelje na važnost korištenja dječjih sjedalica pri prijevozu djece  i sprječavanju njihovog stradavanja u prometu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je u razdoblju od 7. do 16. travnja provela preventivnu akciju nadzora dječjih sjedalica.

Akcija je provedena u suradnji s predstavnicima udruge „RODA“ za Koprivničko-križevačku županiju.

Tijekom akcije vršen je nadzor prijevoza djeca predškolske dobi u vozilima. Policijski službenici su vršili provjere da li se djeca prevoze u dječjim sjedalicama, dok su predstavnici udruge „RODA“ provjeravali da li su dječje sjedalice  ispravno postavljene te da li su djeca u njima pravilno vezana sigurnosnim pojasevima. U akciji su policijski službenici roditeljima ukazivali na posljedice prijevoza djece bez dječjih sjedalica, te na posljedice prijevoza djece u neadekvatnim dječjim sjedalicama.

U srijedu, 7. travnja, od 15 do 16 sati akcija je provedena kod dječjeg vrtića „Maslačak“ u Đurđevcu i kod dječjeg vrtića „Bubamara“ u Kalinovcu.  U petak, 9. travnja, od 14 do 16 sati  akcija je provedena kod dječjih vrtića „Tratinčica“  i „Zvjezdica“ u Koprivnici, te u petak, 16. travnja, od 14 do 16 sati kod dječjeg vrtića „Zraka sunca“ i dječjeg vrtića „Križevci“ u Križevcima.

Ukupno je izvršen nadzor 71 osobnog automobila te je utvrđeno da su u 22 osobna automobila djeca prevožena bez dječjih sjedalica. Nepravilno je bilo postavljeno 28 dječjih sjedalica kojima su prevožena djeca. Policijski službenici su tijekom akcije usmeno upozorili roditelje koji su počinili prekršaj iz članka 163. stavka 4, 5, 6. ili 7.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica