Dovršeno kriminalističko istraživanje - zlouporaba osiguranja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer, 01. rujna 2010. godine policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana (1973 i 1959), sa šireg područja Vrbovca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba osiguranja na štetu Osiguravajućeg društva „Croatia osiguranje“ d.d. Zagreb.

   Jučer, 01. rujna 2010. godine policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana (1973 i 1959), sa šireg područja Vrbovca, zbog  sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba osiguranja na štetu Osiguravajućeg društva „Croatia osiguranje“ d.d. Zagreb. 
 
    Osnovano se sumnja da su navedene osobe dana 09.01.2010.g., u mjestu Nova Kapela, općina Vrbovec, osobnim vozilima sudjelovali u prometnoj nesreći, nakon čega su s ciljem da od osiguravatelja naplate štetu od 29.000,00 kuna,  osiguravajućem društvu „Croatia osiguranje“ d.d. Zagreb, filijala Koprivnica, prijavili štetu na vozilima koja nije nastala u navedenoj prometnoj nesreći.
 
    Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela „Zlouporaba osiguranja“ iz čl.225 Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika podnijeto je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.
 


Stranica