Dan policije: Biciklima do Vukovara

Slika PU_KK/Vijesti/2010/10/BicVu5.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Na sam dan Svetog Mihovila, 29. rujna, dvojica policajaca kontakt policije Policijske postaje Koprivnica, Zoran Zlatar i Damir Šimunić, odlučili su dati svoj doprinos događanjima obilježavanja Dana policije na do sada nezabilježeni način.

Naime, oni su ujutro oko 3 sata ispred zgrade Policijske uprave, odnosno Policijske postaje u Koprivnici, krenuli na dug i fizički naporan put biciklima do našeg grada heroja, Vukovara.

Cilj njihovog neobičnog putovanja bio je Oltar domovine na obalama Dunava u Vukovaru, gdje su položili vijenac u čast poginulim pripadnicima MUP-a i svim hrvatskim braniteljima.

U Vukovar su stigli oko 15 sati nakon naporne vožnje i nekoliko zaustavljanja poradi osvježenja. Ukupno su prevalili 225 kilometaraa a sama vožnja trajala je gotovo devet sati. 

Tijekom vožnje u tri navrata su se javili u program Radio Drave, koji je na ovaj način popratio njihovu vožnju.

Na putu ih je pratio njihov koordinator, policijski službenik za prevenciju Robert Šarec, koji je sa službenim kombijem bio pripravan intervenirati u slučaju potrebe bilo kakve pomoći. Srećom, to nije bilo potrebno te su se navečer oko 20 sati svi sretno vratili kući.

Ovi kontakt policajci i inače su navikli na vožnju biciklima, obzirom da već duži niz godina obavljaju svoje poslove u gradu Koprivnici i na biciklima, te na taj način također doprinose prepoznatljivosti ovog grada po ovoj vrsti prometala. Također, mogu se već pohvaliti i dužim biciklističkim turama. Tijekom ove godine po prvi su se puta odlučili na slično putovanje te su se biciklima uputili sve do Prevlake.



Stranica