Interventni policajci u posjetu dječjem vrtiću

Slika PU_KK/Vijesti/2010/10/IJPVrtic.jpg

U sklopu obilježavanja Dana Policije, u četvrtak, 30. rujna, policijski službenici Interventne jedinice policije posjetili su dječji vrtić Loptica u Koprivnici.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka
U sklopu obilježavanja Dana Policije, u četvrtak, 30. rujna, policijski službenici Interventne jedinice policije posjetili su dječji vrtić Loptica u Koprivnici.

Tijekom jednosatnog druženja policijski službenici su mališanima i njihovim odgojiteljicama izložili specijalističku opremu s kojom se koriste prilikom izvršenja svojih zadaća. Među njima je bila ronilačka oprema, zaštitna oprema za policijske službenike prilikom osiguranja javnih okupljanja i zaštitna balistička oprema. Uz opremu mališani su mogli vidjeti unutrašnjost službenog vozila namijenjenog za prijevoz uhićenih osoba, kao i unutrašnjost specijalnih terenskih vozila s kojima se služe policijski službenici u svom radu.

Prikazan je rad policijskog službenika vodiča službenog psa sa psom, odnosno izvedena je pokazna vježba pregleda osobnog automobila u cilju pronalaska opojnih droga. Kako su djeca bila oduševljena prezentacijom i psom, po završetku demonstracije uslijedilo je i ponosno slikanje.

No tu nije bio kraj, oduševljenje i veliki interes djece bio je kod prezentacije savladavanja prepreka uz pomoć alpinističke opreme. Dva policijska službenika sa visine od 20 metara, odnosno sa teleskopskih ljestava vatrogasnog vozila izvela su spuštanje. Najviše uzdaha pridobio je policijski službenik koji se sa rečene visine spustio naglavačke.  



Stranica