Jučer utvrđen veći broj prometnih prekršaja

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

U utorak, 19. listopada, u vremenu od 15 do 21 sat na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti u prometu.

Foto: Ilustracija

U utorak, 19. listopada, u vremenu od 15 do 21 sat na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti u prometu.

U akciji su utvrđena 32 prekršaja, od čega sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Izvršen je nadzor 114 vozača, od čega 14 vozačica, kojom prilikom niti jedna nije bila pod utjecajem alkohola. 

Tijekom provođenja akcije jednom vozaču bio je određen smještaj u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Uhićena su dva vozača protiv kojih će tijekom 20. listopada biti provedeni žurni prekršajni postupci.
 
Nisu zatečeni počinitelji prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola u povratu. Zatečen je jedan počinitelj prometnog prekršaja upravljanja prije stjecanja prava u povratu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 17.20 sati, kada je L.Š. (1957) u Budrovcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Pored provedbe opisane akcije, tijekom utorka, 20. listopada, u redovnom nadzoru prometa izvršena je kontrola 23 teretna vozila sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Tom prilikom utvrđeno je 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom utvrđivanja prekršaja vršena je provjera najveće dopuštene mase teretnih vozila na način da je sedam vozila upućeno na vaganje. Također, utvrđena su i dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.



Stranica