"Živim život bez nasilja" - na konferenciji za novinare najavljena završna priredba preventivne kampanje

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/ZZBNkonferencija2_3.jpg

U ponedjeljak, 22. studenoga, u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program završne priredbe preventivne kampanje „Živim život bez nasilja“. Naime, aktivnosti ove preventivne kampanje bliže se svečanom završnom događanju te je na konferenciji dat sažetak do sada provedenih aktivnosti i najavljeno je završno događanje za srijedu, 24. studenoga, u 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije "Fran Galović" u Koprivnici.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 22. studenoga, u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program završne priredbe preventivne kampanje „Živim život bez nasilja“. Naime, aktivnosti ove preventivne kampanje bliže se svečanom završnom događanju te je na konferenciji dat sažetak do sada provedenih aktivnosti i najavljeno je završno događanje za srijedu, 24. studenoga, u 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije "Fran Galović" u Koprivnici.

Načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek naglasio je da je proveden niz aktivnosti preventivnog karaktera koje se provode u cilju podizanja svijesti građana za prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnje kulture nenasilja među mladima. Zahvalio je svim partnerima u projektu i pozvao građane na svečano događanje u srijedu, 24. studenoga, u 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije "Fran Galović" u Koprivnici.

Nositelji projekta "ŽIvim život bez nasilja" za Policijsku upravu, vrijedni policijski službenici Maja Vrbek i Dražen Magdić, predočili su razime do sada poduzetih aktivnost i najavili program završne priredbe. Na tom događanju reproducirati će se jedinstvene izjave promotora kampanje ove Policisjke uprave, Vilibalda Kovača, Ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i Predjednika RH Ive Josipovića. Sudionicima će se obratiti načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek, a očekuje se i obraćanje gradonačelnika  i saborskog zastupnika Zvonimira Mršić i župana Darka Korena. U bogatom kulturno - zabavnom programu predviđen je nastup mažoretkinja grada Koprivnice, plesne grupe "O La, la", Twirling kluba Koprivnica, plesnog studia "Jump", a vrhunac se očekuje nastupom Vilibalda Kovača sa bendom. Također, održati će se i sportski susreti poznatih osoba i djece te će se proglasiti i dodjeliti nagrade za najbolje učeničke likovne radove. Prikazivati će se najinteresantniji isječci održanih debatnih radionica i akcije na bazenima, kao i svih poduzetih aktivnosti tijekom kampanje. Ponešto od programa ostavljeno je i kao iznenađenje za sve posjetitelje koji će nas svojim dolaskom podržati.

Potom se novinarima obratio pjevač Vilibald Kovač, koji se zahvalio na datom povjerenju da bude promotor ove kampanje iz koje se može puno toga naučiti i pozvao djecu, građane, da posjete završnu priredbu.

Predstavnicma medija obratili su se i predstavnica prvog partnera u provedbi ovog projekta, ravnateljica Obiteljskog centra Koprivničko - križevačke županije Željka Koluder - Vlahinja, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra" iz Koprivnice, Marija Mraz i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova  Koprivničko - križevačke županije Verica Rupčić.



Stranica