Koprivnica: Obilazili parkirališna mjesta za invalide

Slika PU_KK/Vijesti/2010/12/ParkirInv.jpg

Danas, 1. prosinca, od 9 do 11 sati na području Koprivnice provedena je preventivna akcija pod nazivom „Podsjećamo upozoravamo",u suradnji Postaje promene policije i Udruge invalida koprivničko - križevačke županije.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 1. prosinca, od 9 do 11 sati na području Koprivnice provedena je preventivna akcija pod nazivom „Podsjećamo upozoravamo", u suradnji Postaje promene policije i Udruge invalida koprivničko - križevačke županije.

Ophodnja prometne policije je zajedno sa članovima Udruge obišla veće parkirališne prostore na području grada (blizina bolnice, centar grada, banke, sudovi, trgovački centri itd.), kojom prilikom je zatečeno dobro stanje glede poštivanja parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom. Policijski službenici zatekli su tri vozila u prekršaju te su izdali jedno  upozorenje i izdali dvije uplatnice. Članovi Udruge dijelili su prigodne letke. Pohvalno je zatečeno stanje korištenja i pravilnog isticanja „Znaka pristupačnosti“.

Akcija je provedena povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te će se ponoviti u proljeće, kada se očekuju i bolje vremenske prilike. Policijski službenici  i nadalje će svakodnevno vršiti  nadzor parkirališnih prostora, poglavito onih namjenjenih za osobe s invaliditetom.



Stranica