Uhićeni kradljivci žice uz željezničku prugu

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U petak, 14. siječnja, policijski službenici Policisjke postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 23 - godišnjih hrvatskih državljana sa područja Mežimurske županije, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa.

Foto: Ilustracija

U petak, 14. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 23 - godišnjih hrvatskih državljana sa područja Međimurske županije radi sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici od kolovoza 2010. godine do siječnja 2011. godine u pet navrata uz željeznički prugu Koprivnica - Varaždin posjekli i otuđili veću količinu bakrene telefonske žice. Trgovačkom društvu HŽ Infrastruktura pričinjena je materijalna šteta od 42 880 kuna.

Osumnjičeni su uhićeni 13. siječnja. Izvršenom pretragom kuća i osobnog automobila koje koriste osumnjičenici pronađeni su predmeti koje se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenih djela. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su osumnjičenici počinili i više krađa žice  uz prugu na ludbreškom i varaždinskom području.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Krađa iz članka 216. Kaznenog zakona osumnjičenici su uz posebno izvješće dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, Stalna služba u Koprivnici. 



Stranica