Provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa

Jučer, 14. veljače, u vremenu od 13 do 19 sati na području PU koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“.

Jučer, 14. veljače, u vremenu od 13 do 19 sati na području PU koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“.

U akciji je uz pomoć djelatnika Hrvatskih cesta vršen nadzor osovinskog opterećenja i najveće dopuštene mase vozila.

Tijekom akcije kontrolirano je 30 teretnih vozila i jedan autobus. Sankcionirano je 11 prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama i osam prekršaja iz  Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Kod jednog vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu te mu je određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava (alkotestom utvrđena koncentracija od 1,72 g/kg). Vozač je  potom uhićen te danas, 15. veljače, u prijepodnevnim satima doveden na Prekršajni sud u Koprivnici, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2 400 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

Na izvanredni tehnički pregled upućena su dva vozila te su oduzeta dva para registarskih pločica poradi teže tehničke neispravnosti. Izvršeno je vaganje šest skupova vozila kojom prilikom su utvrđena dva pretovara.



Stranica