Rezultati pojačanog nadzora cestovnog prometa

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/palica01.jpg

U razdoblju od 17. do 21. veljače 2011. g. na području PU koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor cetsovnog prometa.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 17. do 21. veljače 2011. g. na području PU koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor cetsovnog prometa.

Kontrolirano je 346 vozača i vozila a ostvarene su ukupno 193 represivne mjere, po prekršajima: brzina – 36, alkohol – 32, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16, tehnička neispravnost vozila - 10, oduzimanje prednosti prolaska – 7,  istek prometne dozvole – 46, nepoštivanje semafora – 3, pretjecanje – 3, upravljanje za vrijeme zabrane – 2 i drugo.
           
Iz prometa su isključena 33 vozača te pet vozila. Privremeno su oduzete 23 vozačke dozvole. Utvrđen je jedan prekršaj iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena u nedjelju, 20. veljače, u 3.50 sati na Trgu Sv. Jurja u Đruđevcu kada je S.O. (1991.) zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg. Vozač je bio zadržan do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja utvrđena je u nedjelju, 20. veljače, u 15.50 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu gdje je Z.N. (1947.) upravljao osobnim automobilom brzinom od 89 km/h iako je najviša dopuštana brzina kretanja vozila 60 km/h.

Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa do otrježnjenja je zadržano 17 osoba, poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je 10 vozača. Protiv osam uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B i F kategorije, Na izdržavanje izrečene kazne zatvora u zatvor u Bjelovaru predana je jedna osoba. U činjenju prekršaja zatečeno je šest recidivista dok je jedan vozač zatečen u činjenju kaznenog djela iz članka 308. KZ-a.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede a jdna osoba lake tjelesne ozljede.



Stranica