Priprema preventivne akcije za motocikliste i mopediste

Slika PU_KK/Vijesti/2011/02/SigurnoNa2Kot.jpg

U petak, 25. veljače, u prostorijama Postaje prometne policije Koprivnica održan je radni sastanak sa predstavnicima moto klubova s područja grada Koprivnice i okolice te predstavnikom Auto kluba Koprivnica g. Ivicom Ressler.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U petak, 25. veljače, u prostorijama Postaje prometne policije Koprivnica održan je radni sastanak sa predstavnicima moto klubova s područja grada Koprivnice i okolice te predstavnikom Auto kluba Koprivnica g. Ivicom Ressler.

Na sastanku je razmotrene priprema za predstojeću sezonu vozača motocikla i mopeda te provođenje preventivne akcije "Sigurno na dva kotača" koja će se održati 2. travnja na Zrinskom trgu u Koprivnici. Svrha ove preventivne akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikala, kao i ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, te privikavanje ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motocikla.

Tijekom 2010. godine u 13 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikla jedan vozač i putnik na motociklu smrtno su stradali, četiri vozača zadobila su teške, a šest lake tjelesne ozljede.

Provođenje ove akcije postalo je tradicionalno te se i ove godine očekuje odaziv većeg broja vozača mopeda i motocikla. 



Stranica