Novigrad Podravski: Predavanje za učenike i roditelje

Slika PU_KK/Vijesti/2011/03/PredNP9.3..jpg

U okviru Programa prevencije svih vrsta nasilja među djecom i mladima u srijedu, 9. ožujka, održano je predavanje „Što je sve nasilje i kako ga spriječiti“ koje je usmjereno prevenciji nasilja i maloljetničke delikvencije

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U okviru  Programa prevencije svih vrsta nasilja među djecom i mladima u srijedu, 9. ožujka, održano je predavanje „Što je sve nasilje i kako ga spriječiti“ koje je usmjereno  prevenciji nasilja i maloljetničke delikvencije. Proveli su ga policijski službenici kontakt policije u partnerstvu sa Obiteljskim centrom Koprivničko - križevačke županije za učenike dva osma razreda osnovne škole u Novigradu Podravskom i njihove roditelje.

Predavanju je bilo nazočno 27 učenika i 14 roditelja, razrednice i stručni suradnik škole.

Kontakt policajac Dražen Laklija i policijski službenik za prevenciju Robert Šarec govorili su o odredbama Obiteljskog zakona koje se odnose na kretanje osoba mlađih od 16 godina na javnom mjestu, o poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika te o neprihvatljivim ponašanjima od strane djece i maloljetnika. U izlaganju su obuhvaćene zakonske odredbe i kakva je odgovornost djece i roditelja, kao i njihove obveze te kome se obratiti za pomoć.

Socijalna radnica Obiteljskog centra Sanja Ševarević govorila je o nasilju i vršnjačkom nasilju („Bullying-u“), o poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, o tome kako reagirati na nasilje i kako pružiti pomoć žrtvama nasilja i samom nasilniku, kako odgojiti nenasilno dijete, o obvezama i dužnostima roditelja i djece, odnosno kako se nositi sa problemima i kome se sve mogu obratiti za pomoć.



Stranica