"Sigurno na dva kotača" u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2011/03/SigurnoNa2kot2.4.aca.jpg

U subotu, 2. travnja, u vremenu od 9 do 13 sati provedena je preventivna akcija "Sigurno na dva kotača", koju su organizirali Postaja prometne policije Koprivnica i AK Koprivnica. Akcija je bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu. U provođenje akcije uključilo se stotinjak vozača mopeda i motocikala s područja Koprivnice i okolice te članovi MK Veterani iz Zaboka, Preloga i Petrinje.

Lijepo vrijeme pogodovalo je dolasku većeg broja građana Koprivnice i okolice koji su popratili provedbu aktivnosti na središnjem Zrinskom trgu, a njima su pripadnice Prometne jedinice mladeži Grada Koprivnice dijelile promidžbene materijale iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Na samom početku aktivnosti upriličen je defile vozača mopeda i motocikala ulicama grada, u spomen na sve smrtno stradale u prometu. Nakon defilea predstavnici Crvenog križa Koprivnica prezentirali su pružanje prve pomoći unesrećenom motociklistu, način skidanja zaštitne kacige i drugo.

U natjecateljski dio akcije, vožnju spretnosti mopedom i motociklom po postavljenom poligonu AK Koprivnica, uključila su se 22 natjecatelja.

Najspretniji vozači u kategoriji motocikla bili su:

1. Dario Merić - MK Roosters
2. Švarc Mario - AK Koprivnica
3. Češnjaj Krunoslav - PPP Koprivnica,

a u kategoriji mopeda:

1. Švarc Marko - AK Koprivnica
2. Dušak Albert - AK Koprivnica
3. Golubić Damir - MK Racer.

Najspretniji vozači nagrađeni su promidžbenim materijalima MUP-a i peharima.

Tijekom provođenja akcije posjetiteljima su bili izloženi službeni motocikli Postaje prometne policije Koprivnica i motocikl - presretač Mobilne jedinice MUP-a, te je postavljena izložba na temu prometovanja mopeda i motocikala. "Old timer klub"  je izložio svoje ljubimce na dva kotača, djeca su isprobala simulator vožnje motocikla "Honda", a MK Racer je izložio zaštitnu opremu i terenske motocikle. 

Nakon završetka natjecanja uslijedila je promo vožnja do Molvi, gdje su vozači, mopedi i motocikli ispred župne crkve posvećeni,  te su aktivnosti završene zajedničkim druženjem svih sudionika u ribičkom domu Sekuline.



Stranica