Koprivnica: Prometna edukacija za srednjoškolce

Slika PU_KK/Vijesti/2011/05/PredSSKc6.5..jpg

U petak, 6. svibnja, u vremenu od 12.55 do 14.35 sati voditeljica Pododsjeka za sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave, Mirela Škvorc, i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave, Mario Milner, održali su dva edukativna predavanja učenicima svih završnih razreda Srednje škole i Obrtničke škole u Koprivnici.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U petak, 6. svibnja, u vremenu od 12.55 do 14.35 sati voditeljica Pododsjeka za sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave, Mirela Škvorc, i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave, Mario Milner, održali su dva edukativna predavanja učenicima svih završnih razreda Srednje škole i Obrtničke škole u Koprivnici.

Predavanju je prisustvovalo 150 učenika III. i IV. razreda Obrtničke škole te 350 učenika IV. razreda Srednje škole, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljima Zdravkom Sabolek i Ratimirom Ljubić.

U uvodom dijelu predavanju policijski službenici su prisutne upoznali s načinom sudjelovanja mladih u prometu te sa stradavanjem mladih u prometnim nesrećama zabilježenim u prva četiri mjeseca ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Također, učenici su upoznati s pojmom „mladi vozači“ te im je objašnjeno kojom kategorijom vozila mogu upravljati ovisno o starosnoj dobi. Posebno im je istaknut negativan utjecaj alkohola i opojnih droga na sudionike u prometu te posljedice nekorištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na motociklima i mopedima,  nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje u motornim vozilima te prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Posebno im je naglašeno da prilikom obilježavanja Dana maturanata, tzv. „Norijade“, budu posebno pažljivi te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, već da iskoriste jednu od slijedećih mogućnosti: da odrede vozače koji će upravljati vozilima i koji neće konzumirati alkoholna pića, da provedu noć odnosno prespavaju na mjestu proslave ukoliko imaju tu mogućnost ili da pozovu osobu koja nije konzumirala alkoholna pića da ih preveze.

U sklopu učenicima su podijeljeni leci „Mladi u prometu“.



Stranica