Koprivnica: Natjecanje interventnih jedinica policije

Slika PU_KK/Vijesti/2011/06/IJPNatjec1.7._1._Nasl.jpg

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 1. srpnja sa početkom u 10 sati na strelištu „Dubovečki breg“ u Koprivnici održano je natjecanje u praktičnom streljaštvu policijskih službenika interventnih jedinica Policijskih uprava krapinsko-zagorske, varaždinske, međimurske, bjelovarsko-bilogorske, virovitičko-podravske i domaćina, Policijske uprave koprivničko-križevačke.  Kao gosti policijskih uprava regije sjever u natjecanju su sudjelovale Policijska uprava sisačko – moslovačka i zagrebačka. 

Natjecanje je održano u ekipnoj disciplini i pojedinačno. Ekipu su sačinjavala četiri natjecatelja, gađano je iz službenog pištolja  cal 9 mm. Natjecanje se održavalo na četiri zamišljena poligona prema pravilima IPSC – a, a vrednovani su pogoci u ukupno 22 mete i vrijeme prolaska svih zadanih pozicija na poligonu, a konačni rezultat koeficijent je oba ostvarena rezultata.

Na ovom zanimljivom i dinamičnom dvosatnom natjecanju ekipnu pobjedu izvojevala je ekipa Policijske uprave sisačko – moslovačke, varaždinske i zagrebačke, no kako su Siščani i Zagrebčani bili gosti, prijelazni pehar za najbolje u regiji Sjever pripao je varaždincima. Drugi su bili čakovčani, a treći virovitičani.

Pojedinačno  su najbolji bili Stevo Turek iz Policijske uprave sisačko – moslovačke, drugi Alen Kolarić iz varaždinske, dok je treći bio Goran Pintar također iz Varaždinske policijske uprave.

Pehare i prigodne poklone za osvojena mjesta natjecateljima je dodijelio Instruktor u Zapovjedništvu Interventne jedinice policije Haris Sačević.



Stranica