Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U vremenskom razdoblju od 14 sati 12. kolovoza do 6 sati 16. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaja vozača mopeda i motocikala i teretnih vozila.

 Foto: Ilustracija 

U vremenskom razdoblju od 14 sati 12. kolovoza do 6 sati 16. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaja vozača mopeda i motocikala i teretnih vozila. 

Policijski službenici kontrolirali su 513 vozača i vozila od čega 50 vozača mopeda i motocikala i 29 vozača teretnih vozila. Ukupno je ostvareno 265 represivnih mjera od čega 21 prema vozačima mopeda i motocikala i šest represivnih mjera prema vozačima teretnih vozila, utvrđeno je 34 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila i 12 prekršaja nepropisnih radnji vozilom u prometu. 

Osim navedenih prekršaja policijski službenici utvrdili su i druge prekršaje: 22 prekršaja  odnosi se na istek tehničkog pregleda, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja odnosi se na upravljanje neregistriranim vozilima, osam na upravljanje prije stjecanja prava, šest prekršaja na nepoštivanje prednosti prolaska, šest na nepoštivanje prometnih svjetala te tri na tehničku neispravnost vozila. 

U posebnoj prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja smješteno je 12 vozača.

Iz prometa je ukupno isključeno 50 vozača i 184vozila, dok je privremeno oduzeto 13 vozačkih dozvola. Utvrđeno je devet aktivnosti sukladno zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 14. kolovoza, u 21.40 sati u između Gole i Gotalova, kada je hrvatski državljanin (1966) upravljao traktorom Zetor koprivničkih reg.oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg. Isti je smješten u posebnu prostoriju od 21.45 do 9.30 sati dana 15. kolovoza, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom prekršajnom sudu, gdje je kažnjen  zaštitnom mjerom zabrane upravljanja F kategorije šest mjeseci te novčanom kaznom 6 600 kuna. 

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je jučer, 15. kolovoza, u 15.55 sati u Subotici Podravskoj, na Trgu Mladosti, kada je hrvatski državljanin (1985) upravljao motociklom Honda CBR-1000 koprivničkih reg.oznaka, brzinom od 96 km/h  na mjestu gdje je ograničenje 40 km/h. Isti je u 16.20 sati uhićen te je protiv istoga danas 16. kolovoza na Prekršajnom sudu u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak, te je kažnjen kaznom zatvora sedam dana i zabranom upravljanja vozilima A kategorije šest mjeseci. 

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je osam vozača, a protiv pet uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima A, B I F kategorije. Na izdržavanje kazne zatvora u Bjelovar predane su četiri osobe.

Na području PU u činjenju prekršaja u povratu zatečeno je osam vozača. 

U vrijeme pojačanog nadzora prometa, zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega dvije s  povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. 



Stranica