Akcija "Poštujte naše znakove" - Edukacija djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/10/škola stranih jezika 1.jpg
  • Slika

Nakon teorijskog djela edukacije uslijedio je i praktični dio – šetnja s učenicima do obilježenog pješačkog prijelaza

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 18. listopada, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Koprivnica, održao je edukaciju učenika u dnevnom boravku škole za strane jezike “Hello English” u Koprivnici.     
 
Tijekom edukacije učenici su upoznati s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kretati u svojstvu pješaka te da moraju koristiti obilježene pješačke prijelaze.

Također, učenici su upoznati sa sigurnom vožnjom tehnički ispravnim biciklom, obvezom korištenja zaštitne kacige te da se prilikom vožnje u motornim vozilima moraju vezati sigurnosnim pojasom na pravilan način. 

Nakon teorijskog djela edukacije uslijedio je i praktični dio – šetnja s učenicima do obilježenog pješačkog prijelaza “zebre”, kako bi sami uočili opasnosti koje im prijete ukoliko ne žele na pravilan način prelaziti cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza na putu do škole, te su potom s ponovljenim znanjem učenici pravilno i samostalno prelazili cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica