Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

Tijekom pojačanog nadzora utvrđen je 61 prekršaj

Foto: Ilustracija

Od 10. do 16. listopada 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
Kontrolirana su četiri autobusa i 98 teretnih vozila te je kod teretnih vozila utvrđen 61 prekršaj od čega 47 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 11 prekršaja, korištenje mobitela u vožnji – jedan prekršaj, prekoračenje brzine kretanja – pet prekršaja, upravljanje pod utjecajem alkohola – jedan prekršaj, istek periodičnog tehničkog pregleda – dva prekršaja,  tehnička neispravnost – tri prekršaja i 24 ostala prekršaja) te 14 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu vezanih uz tahograf – 10 prekršaja, tjedni odmor – tri prekršaja i dokumentacija – jedan prekršaj.
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila i prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao autobus.
 
Također, u subotu, 15. listopada od 8 do 20 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s Policijskom upravom Međimurskom provedena je akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Tijekom akcije izvršen je nadzor 38 teretnih vozila kojom prilikom je utvrđeno 12 prometnih prekršaja koji se odnose na prometovanje istih, od čega  osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila