Akcija „Poštujte naše znakove“ – policijski službenici na prometnicama u zonama škola vršit će pojačani nadzor prometa te održavati edukacije u školama

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/09/DSC_0347.JPG
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici će u školama održavati prometno- edukativna predavanja djeci i roditeljima.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Započela je nova školska godina. Na prometnicama je veliki broj djece od kojih mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca su na taj način postala aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici će u školama održavati prometno- edukativna predavanja djeci i roditeljima.

Danas, 4. rujna, u Koprivnici, Mario Imbriovčan, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske postaje Koprivnica, te u Križevcima policijski službenik za poslove policije PP Križevci, Matija Švagelj, prilikom davanja izjava medijima (u zonama škola), osvrnuli su se na aktivnosti koje će policijski službenici provoditi u sklopu akcije "Poštujte naše znakove".

Tom prilikom uputili su savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima u prometu da poštuju prometna pravila te na poseban oprez prometovanja u zonama škola pozvali vozače motornih vozila s apelom da poštuju prometne propise i pravila.

Također, u Koprivnici u provedbu spomenute akcije uključila se i učiteljica Osnovne škole „Đuro Ester“, Tijana Martić sa Školskom prometnom jedinicom mladeži.   
 

Pisane vijesti | Promet i vozila