"Akcija poštujte naše znakove" - predavanje učenicima prvih razreda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/postujte.znak..png

U utorak, 20. rujna, policijski službenici Policijske postaje Križevci u suradnji sa predstavnicima Auto moto kluba Križevci, u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, 

Foto: Ilustracija 

U utorak, 20. rujna, policijski službenici Policijske postaje Križevci u suradnji sa predstavnicima Auto moto kluba Križevci, u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, posjetili su Osnovnu školu „Sidonije Rubido  Erdedy“ u Gornoj Rijeci te njezine područne škole Hižanovec i Kolarec, kao i Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec i njezine područne škole Gregurovec, Miholec, Bočkovec i Fodrovec, gdje su uz prisutnost učitelja razgovarali s djecom prvih razreda i održali prometno-edukativno predavanje na temu njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Tema edukacije bila jekako se i kuda pravilno kretati kao pješak u prometu, korištenje obilježenih pješačkih prijelaza te prelazak preko kolnika, kako se pristojno ponašati u prometu i u sredstvima javnog prijevoza, čekanje na stajalištima javnog prijevoza te ulazak i izlazak iz autobusa, kao i ostale svakodnevne opasnosti koje djecu kao najmlađe i najranjivije sudionike u prometu čekaju na putu od kuće do škole. 

Pozornost im je skrenuta na važnost vožnje na stražnjim sjedalima prilikom vožnje u osobnim automobilima, kao i na važnost korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, kako njih tako i njihovih roditelja. Nakon održanih predavanja, prvašićima su tradicionalno podijeljeni preventivni materijali i pokloni.



Stranica