Najava pojačanog nadzora prometovanja biciklista i pješaka

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

Kako bi se sigurnost biciklista i pješaka podigla na višu razinu Postaja prometne policije Koprivnica tijekom cijele godine provodi preventivno - represivne aktivnosti, te će i danas, 21. rujna, u poslijepodnevnim satima provoditi pojačani nadzor prometovanja vozača bicikla i pješaka.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U dosadašnjem dijelu godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica dogodilo se 205 prometnih nesreća, od kojih šest s poginulim osobama, 84 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 115 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Jedna od najugroženijih skupina sudionika bili su biciklisti i pješaci. Biciklisti su sudjelovali u 24 prometne nesreće u kojima su dva biciklista smrtno stradala, dva su teško i 16 biciklista je lakše ozlijeđeno. Najčešći uzrok događanja ovih nesreća bila je neprilagođena brzina kretanja vozila, te nepropisno uključivanje i oduzimanje prednosti prolaska.

Pješaci su sudjelovali u osam prometnih nesreća u kojima je jedan pješak smrtno stradao, jedan je teško i pet pješaka je lakše ozljeđeno.

Kako bi se sigurnost biciklista i pješaka podigla na višu razinu Postaja prometne policije Koprivnica tijekom cijele godine provodi preventivno - represivne aktivnosti, te će i danas, 21. rujna, u poslijepodnevnim satima provoditi pojačani nadzor prometovanja vozača bicikla i pješaka.
 



Stranica