Bespalatan pregled auto-sjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/Sjedalice300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Policijska uprava koprivničko - križevačka ulaže znatne napore na postizanju što manjeg stradavanja sudionika u prometu, a posebice djece i maloljetnika. 

Provođenjem različitih preventivnih aktivnosti u prometu, u protekle dvije godine ostvaren je i povoljniji rezultat u broju nastradale djece, što govori u prilog činjenica da je u prva četiri mjeseca ove godine devetero djece zadobilo lake tjelesne ozljede, dok teška stradavanja nisu zabilježena. 

Pozornost djeci se posvećuje kada isti u prometu sudjeluju kao pješaci i vozači bicikala, a posebice kada sudjeluju kao putnici u vozilima smješteni u auto-sjedalicu. 

S ciljem smanjenja stradavanja najmlađih sudionika u prometu i veće informiranosti roditelja o sigurnosti prijevoza djece u vozilima, s naglaskom na pravilno korištenje auto-sjedalice, u subotu, 19. svibnja 2012.g. u vremenu od 10 do 13 sati u Koprivnici, na parkirališnom prostoru Trgovačkog centra Koprivnica na Radničkoj cesti („Interspar“) održati će se preventivna akcija besplatnog pregleda auto-sjedalica. 

Preventivna akcija planirana je u suradnji s članovima Udruge „RODA“ iz Zagreba, te će seosim pregleda auto-sjedalica postavljenih u vozilu davati i mnogi drugi korisni savjeti. 

Pozivamo sve sadašnje i buduće roditelje, kao i sve zainteresirane da nam se pridruže.



Stranica