Edukativna radionica u Kalinovcu u sklopu projekta „Nisi sam“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/kalinovac.300.gif

U srijedu, 16. svibnja u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 16. svibnja u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Đurđevac, održali su radionicu za učenike 3. razreda u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „NISI SAM“ – prevencija vršnjačkog nasilja i nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija. Radionici su bile nazočne djelatnice osnovne škole.

Učenicima su prikazani interaktivni sadržaji - video uratki, događaji iz medija, fotografije, prezentacije, a sve vezano uz sprječavanje vršnjačkog nasilja.

Također, učenici su podijeljeni u tri grupe, svakoj od grupa zadan je po jedan primjer vršnjačkog nasilja sa konkretnim pitanjima. Cilj konkretnih primjera bio je prepoznati nasilje i reagirati na isto. Svaka od grupa imala je svojeg „glasnogovornika“ koji je prezentirao zaključke svoje grupe –nasilje je neprihvatljiv oblik ponašanja, probleme treba pokušati riješiti razgovorom, odmaknuti se od istog i prijaviti najbližoj odrasloj osobi. 

Nakon toga, učenici su upoznati sa načinom funkcioniranja društvene mreže „Facebook“ s aspekta sigurnosti, zaštite osobnih podataka, koje podatke ne bi smjeli objavljivati, fotografije, te da nikada ne stupaju u kontakt sa osobama koje su im nepoznate, dakle da izbrišu prijatelje na FB za koje ne znaju tko su. Zaključak je da se iza takvih profila mogu kriti osobe koje imaju loše nakane prema djeci, odrasle osobe koje imaju seksualne sklonosti prema djeci, ponekad i vršnjaci koji se „šale“ na neprimjeren način, način koji može povrjeđivati druge.



Stranica