Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,66 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda ukupno su sankcionirana 244 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 8. do 11. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće od kojih prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U nesrećama je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i oduzimanje prednosti prolaska.

Tijekom vikenda ukupno su sankcionirana 244 prometna prekršaja od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti droga u organizmu, 111 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom vikenda jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u ponedjeljak, 11. svibnja, u 5.34 sata na državnoj cesti broj 41, u Reki u Ulici kralja Zvonimira, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 10. svibnja, u 15.10 sati, u Jagnjedovcu, kod 49-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,66 promila.

Tijekom provedbe nadzora prometa u činjenju prekršaja u subotu, 9. svibnja, oko 23.20 sati u Antolovcu zatečen je 17 - godišnji maloljetni recidivista, koji je počinio prekršaje upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,62 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas i nije postupio po naredbi policijskog službenika.
Tijekom vikendom, 23-godišnji, mladi vozač sankcioniran je radi upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohol. Isti je u subotu, 9. svibnja, u 15 sati, u Ulici Josipa Jurja Husa Rasinjanina u Rasinji zatečen kako upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, za vrijeme kada kod sebe nije imao vozačku dozvolu, pod utjecajem alkohola od 0,30  promila.
Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (3), nekorištenja zaštitne kacige (1),  upravljanja vozilom nakon isteka važnosti prometne dozvole do 15 dana (1), upravljanja neregistriranim vozilom (1), upravljanja neosiguranim vozilom (1), neposjedovanja vozačke dozvole (1), nepoštivanje značenja prometnog znaka (1).
 

Priopćenja | Promet i vozila