"Dan kao san" - predavanje u Rasinji

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/DankSanRasinja_2..jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U četvrtak, 19. svibnja, u društvenom domu u Rasinji policijske službenice Ureda načelnika održale su edukaciju za 16 osoba, članova Udruge umirovljenika i Udruge žena Rasinja u sklopu provođenja projekta „Dan kao san“.

Tematika edukacije bila je prevencija provala u domove i vikend objekte, kaznenih djela krađa, prijevara, nedozvoljenog korištenja osobnim podacima, te općenito kako učiniti svoj dom i imovinu sigurnijima.

Kroz brojne primjere iz policijske prakse, primjere kaznenih djela prijevara i krađa, načina njihova počinjenja, načina na koji se počinitelji lažno predstavljaju građanima, posebice osobama starije životne dobi koje žive same, u ruralnim sredinama, ukazano im je na potencijalne opasnosti. Isto tako, ukazano im je na činjenicu da se pomenuta kaznena djela dešavaju u respektabilnom broju na području ove policijske uprave, te da je potrebna kooperativnost , suradnja u odnosu s građanima, kako bi policija pravovremeno dobila korisne informacije, a i pružila korisne savjete.

Nazočnima su podijeljene  brošure o samozaštitnom ponašanju, te su zamoljeni da sa sumještanima popričaju o problematici, daju edukativni materijal, kao i da nas kontaktiraju ukoliko se bilo što dogodi, te da dojave budu li uočili sumnjive osobe i vozila.



Stranica